Docenten

Wouter Verhage

Wouter VerhageDe koorrepetities en solfègelessen worden gegeven door onze artistiek leider Wouter Verhage.

Wouter Verhage studeerde hoofdvak Docent Muziek, Koordirectie en Kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Tijdens zijn studie volgde hij cellolessen bij Annika Sternlöf, Floris Mijnders en Anne van Laar, koordirectie bij Jos van Veldhoven en Jos Vermunt en kerkmuziek bij Theo Goedhart. Ook volgde hij een minorstudie zang bij Kees-Jan de Koning, Michael Chance en Peter Kooij. In 2020 is Wouter afgestudeerd voor een masterstudie Ensemblezang aan het conservatorium van Den Haag.

Wouter zingt bij diverse gespecialiseerde ensembles zoals het Nederlands Kamerkoor, de Nederlandse Bachvereniging, Cappella Amsterdam, Laurens Collegium Rotterdam, Bachkoor Holland, Kamerkoor Ars Musica en het Noëma ensemble.

Wouter is dirigent van het st. Joris Kamerkoor uit Amersfoort, Vocaal ensemble Irrevocable en het Goudse orkest Intermezzo. Daarnaast doceert Wouter koordirectie, ensembleleiding en kinderkoorzang aan het koninklijk conservatorium van Den Haag.

Kinderen en muziek

Sinds 2007 werkt Wouter met kinderkoren van hoog niveau en was hij werkzaam bij de Kathedrale Koorschool Utrecht, Het Nieuw Vocaal Amsterdam en was hij artistiek leider van Het Kampen Boys Choir en Het Haags Matrozenkoor.

Verder is Wouter er vurig van overtuigd dat de Nederlandse jeugd meer zou moet zingen, en vanuit dat ideaal zet hij zich al sinds 2004 in voor en kinderen en jongeren op basis- en middelbare scholen. Zo organiseert hij talloze schoolprojecten rondom klassieke muziek. Bij de Nederlandse Opera en Opera2day ontwikkelt hij projecten met bovenbouwleerlingen van het voortgezet onderwijs. Kortgeleden heeft Wouter samen met Saskia Koning de liedbundel ‘Kijk! Ik ben een kikker’ geschreven. Een boek vol liedjes speciaal gericht op peuters en kleuters met een Taalontwikkelingsstoornis.