Over ons

Welkom bij
Jong Vocaal Amersfoort

Jong Vocaal Amersfoort komt voort uit een lange traditie van (klassieke) koorzang en onze wens om die traditie ook in 21e eeuw te voeden en in stand te houden. We bieden kinderen graag een plek om hun plezier voor zingen te ontdekken, hun zangstem te leren kennen en ontwikkelen en in aanraking te komen met (klassieke) koormuziek. 

Onze visie is dat Jong Vocaal Amersfoort uiteindelijk zal uitgroeien tot een brede koorschool voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 5 tot 21 jaar, met verschillende concertkoren en solisten, die regelmatig zullen optreden – in eigen concerten maar ook bij producties van andere koren en orkesten door heel Nederland.

Wat is een koorschool precies?

Een koorschool is een instituut dat een muzikale zangopleiding verzorgt aan kinderen en jongeren. Een koorschool gaat nog een stapje verder dan een ‘gewoon’ koor: naast het gezellig samen zingen leer je ook muziektheorie, meerstemmig zingen en noten lezen

Met uitzondering van de jongste groep krijgen de kinderen naast de koorrepetitie ook solfègeles, waarin wordt gewerkt aan muziektheorie, noten lezen, het ontwikkelen van het muzikale gehoor en de individuele zangtechniek. Zo leer je je stem steeds beter gebruiken en kun je al snel meerstemmige en complexere muziek zingen. 

We zingen een heel breed repertoire aan muziek uit verschillende stijlperioden en in verschillende talen. Maar bovenal is het vooral super leuk om samen te zingen!